Catalina Filippi

Cantant Lírica xilena, Màster en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània menció cant al Conservatori Superior del Liceu, Espanya.
Professora de Música, Llicenciada en Ciències i Arts Musicals, i Llicenciada en Educació per la Pontifícia Universitat Catòlica de Valparaíso. Inicia estudis de tècnica vocal l’any 2013, i el 2015 comença estudis formals de cant líric amb el contratenor Luther Riobo a Valparaíso, Xile. Durant els primers anys de la seva carrera va formar part de diverses agrupacions vocals com a corista i posteriorment solista, presentant-se en destacats escenaris de Xile i l’estranger. Va ser cap de corda i solista durant 5 anys al cor profesional “Coro femenino de Cámara de la PUCV”. L’any 2017 se’n va anar de gira per Finlàndia, Suècia i Noruega, presentant música contemporània xilena i arranjaments corals de Violeta Parra amb l’ensamble vocal “Conjunto de Madrigalistas”, grup amb el qual va cantar durant 3 anys al congrés nacional de Xile per a les cerimònies del debat sobre l’estat de la Nació i del canvi
de comandament presidencial.
Ha estat convidada a cantar com a solista per diverses orquestres, grups instrumentals i vocals, interpretant obres com: Missa de coronació de Mozart, Glòria de Vivaldi, Missa Brevis Sancti Joannis Deo de Haydn, Festival Te Deum de Britten, Magnificat de Buxtehude, entre d’altres.
El primer semestre de l’any 2019 va formar part de l’Òpera Training Mattapeghó, on va estudiar el rol d’Antonia de l’òpera Les contes d’Hoffmann d’Offenbach. Aquell mateix any va viatjar a França i, buscant perfeccionar-se, va prendre classes dos mesos amb la soprano Maryse Castets; va ser convidada com a solista a diversos concerts i, a més, va realitzar concerts gratuïts a la llar d’ancians “Domain Monrepos” a Libourne, apareixent en reportatges a la televisió francesa al canal France3. Actualment es troba a Barcelona i continua els estudis de cant.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web