Carmen Bustamante

La soprano Carmen Bustamante es formà amb Dolors Frau al Conservatori del Liceu, on obtingué el Premi Santa Cecília, i posteriorment amplià els seus estudis amb Gall i Marcoff. Des de llavors i durant més de trenta anys ha desenvolupat una intensa activitat professional com a cantant lírica a diferents països d’Europa i Àsia, tot cultivant tant l’òpera com el recital i l’oratori, i destacant les seves nombroses i exitoses actuacions al Gran Teatre del Liceu i al Palau de la Música Catalana.

També acumula una interessant discografia, amb la qual ha obtingut el premi “L’Orphée d’Or” que anualment concedeix L’Académie Nationale Française du disque Lyrique, i el Premio Nacional del Disco 1988 del Ministerio de Cultura, pel seu disc amb obres de Toldrà, Guridi, Mompou i Halffter interpretades al costat de Miguel Zanetti.

També ha estrenat obres de compositors tan rellevants com els mateixos Mompou i Halffter així com Xavier Montsalvatge, Federico Moreno Torroba, Román Alís, Amando Blanquer, Benet Casablancas, Ramon Ferrer, Manuel García Morante, Joaquim Nin-Culmell, Jordi Sabatés, Matilde Salvador, Josep Soler, Xavier Turull i Manuel Valls.

De la mateixa manera, Carmen Bustamante ha desenvolupat al llarg dels anys una important tasca pedagògica al Conservatori del Liceu, així com a nombrosos centres educatius musicals on ha estat convidada.

Cal destacar que, el 1992, la Generalitat de Catalunya li concedí la Creu de Sant Jordi.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web