Ània Custodio

Ània Custodio és estudiant de Máster a la Hochschule für Musik und Tanz Köln amb el violoncel.lista Johannes Moser. Graduada en Violoncel a la Hochschule für Musik Theater und Medien Hannover amb el professor Leonid Gorokhov el 2022, l’Ània també ha tingut el privilegi d’estudiar paral·lelament amb la prestigiosa violoncel·lista Sol Gabetta com a part de la seva “Classe d’exellence” a la Musik-Akademie Basel.

El 2022 l’Ània va debutar com a solista al Palau de la Música Catalana de Barcelona amb la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona sota la direcció del director Josep Caballé Domènech, on va interpretar el concert per a violoncel en la menor de Robert Schumann.

Nascuda a Barcelona el juny del 1999, als sis anys va començar a tocar el violoncel. Va continuar els seus estudis a l’IEA Oriol Martorell amb Josep Pazos, on va ser guardonada amb el Premi d’Honor. Durant la seva etapa a Barcelona, va ser guardonada amb el Premi BBVA de Música al Talent Individual per la millor interpretació de música catalana i amb el segon premi al concurs Intercentros melómano de Catalunya.

Recentment, l’Ània ha assistit com a alumna becada a l’International Cello Institut a Davenport, el seu primer festival als EEUU, on ha participat enclasses magistrals amb violoncel.listes americans i on ha tingut el plaer de tocar amb l’Ariana String Quartet en un dels concerts del festival.

El 2021 l’Ània va rèbre l’Erben Music Prize durant les classes magistrals amb Steven Isserlis a l’Erben Music Festival (Múnich), que consisteix en el préstec d’un violoncel Peter Erben, l’oportunitat de rebre suport professional i concerts a Múnich.

Actualment, l’Ània és artista becada de la fundació Yehudi Menuhin Live Music Now Hannover, la Deutsche Stiftung Musikleben i lala fundació Ernst August von Siemens Hannover. També és alumna becada per la International Academy of Music in Lichtenstein i gaudeix de la participació en els cursos intensius que l’acadèmia ofereix.

L’Ània ha participat en festivals internacionals com ara el Festival Peter de Grote, el Festival Felix Mendelssohn, San Marino International Music Festival, Eva Lind Musikakademie, on ha rebut classes magistrals amb músics com ara Steven Isserlis, Arto Noras, Maria Kliegel, Johannes Moser, Sol Gabetta, Asier Polo i Kian Soltani entre d’altres.
2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web