Andrea Santiago

Nascuda a Barcelona l’any 1998, va començar els seus estudis de violí a l’edat de 8 anys. Als 11 va entrar a l’IEA Oriol Martorell amb el professor Heriberto Fonseca. Ha realitzat els seus Estudis Superiors de Música a l’ESMUC, becada per la Fundació Anna Riera, de la mà de Vera Martínez Mehner. Actualment es troba realitzant els estudis de Màster a la Anton Bruckner Privatuniversität a Linz, amb la professora Susan Meesun Hong Coleman. Toca un Giovanni Battista Guadagnini del 1750 cedit per l’Anton Bruckner Privatuniversität.

Ha rebut consells musicals d’Agustín Leonara, Sergey Teslya, Daniel Sepec, Veronika Eberle, Heime Müller, Barnabás Kelemen, Latica Honda Rosenberg i Natalia Prishepenko entre d’altres.

Amb caràcter solista ha obtingut Menció d’Honor al Concurs de Solistes Peregrinos Musicales 2021. Participa en els festivals Músics en Residència d’Alella, el DeltaChamber Music Festival i Festival de Musique de Wissembourg.

En l’àmbit d’orquestres ha actuat amb la OCP, OBC al 2019 i col·labora amb la Haydn Philharmonie, l’ensemble Spira Mirabilis i l’orquestra Da Camera. Al 2018, va ser escollida per tocar en un projecte educatiu de la Berliner Philharmoniker’s amb membres d’aquesta i amb el director Simon Rattle.

Com a membre fundadora del Quartet Atenea ha rebut clases de Heime Müller, Donald Weilerstein, Quartet Casals, Heinz Holliger, William Coleman i el Quartet Kronos. Amb la formació Quartet Atenea ha actuat arreu del territori espanyol i d’Europa en sales com ara la Genéve Radio Hall o el Festival de Música de Wissembourg. Amb el Quartet ha obtingut el 1r premi del DeltaChamber Music Competition 2019, ha sigut guardonada amb el segon premi en el XIVè Concurs de Música de Cambra BBVA Montserrat Alavedra.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web