Andrea García

Nascuda a Barcelona el 2001, actualment cursa el Màster d’Interpretació a la Anton Bruckner Privatuniversität de Linz, Àustria, amb la violinista Susan Meesun Hong Coleman. El 2021 es va graduar a l’ESMUC, on va estudiar amb Helena Satué i Kai Gleusteen i on va estar becada per la Fundació Anna Riera. Al llarg dels estudis superiors, va formar part del Quartet Leva, amb qui va rebre classes d’Abel Tomàs, Jonathan Brown i Arnau Tomàs (Quartet Casals); també va rebre classes de violí de Lina Tur i de cambra de Kennedy Moretti.

Andrea García va cursar el Grau Professional de violí al Conservatori de Badalona amb Marta García, centre en el qual es va graduar el 2017, obtenint el Premi d’Honor. El mateix any es va graduar també en l’especialitat de piano, cursada amb Lluís Pérez Molina i obtenint Menció d’Honor.

Ha estat premiada en nombrosos concursos, dels quals destaquen els tercers premis als concursos internacionals King’s Peak International Online Music Competition (2021) i al Wiener Klassiker Danubia Talents International Online Music Competition (2021). A nivell nacional, destaquen els primers premis al Premi BBVA de Música al talent individual (2016), al XX Concurs L’Arjau (2015) i al Concurs Corda Barcelona (2015).

Ha participat a diversos cursos i masterclasses com la Landesmusikakademie de Hessen (Alemanya), l’Académie Internationale de Musique de Prades (França), el festival Aurora Music Stockholm Masterclasses (Suècia) o la Escuela Internacional de Música de Oviedo (Espanya), en els quals ha rebut classes de Babette Andruk, Kyoko Takezawa, Eszter Haffner, Sergey Teslya, Agustín León Ara, Veronika Eberle, Gordan Nikolich i Clara Flieder, entre d’altres.

Pel que fa a la seva formació com a intèrpret d’orquestra, ha tocat al llarg de l’estiu 2022 amb l’Orquestra del Festival Schleswig-Holstein a Rendsburg, Alemanya, i el 2019 i el 2022 ha estat academista de la Mahler Chamber Orchestra. Ha estat membre i concertino de la JONC, és membre de la JONDE i reserva de la EUYO.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web