Ana Belén Gómez

Nascuda a Sabadell. Inicia els estudis musicals als 7 anys  al Conservatori de Sabadell i realitza els estudis de cant amb la professora MATY PINKAS (Catedràtica del Conservatori de Sòfia, Bulgària) i posteriorment amb la mezzosoprano FRANCESCA ROIG i el tenor italià ANTONIO LEMMO. Obté el Grau Superior de Cant al Conservatori Superior de Barcelona amb la màxima qualificació, és Diplomada en Ciències de l’Educació, especialitat de musical, per la U.A.B i ha cursat el Postgrau de rehabilitació logopèdica en trastorns de la veu (U. Ramon Llull).

Ha participat en masterclass amb Montserrat Caballé, Victoria dels Àngels, Jaume Aragall, Bonaldo Giaiotti, Darina Takova, Daniela Dessì, Erik Halfvarson, Giancarlo del Mónaco (Interpretació Escènica) i Octav Calleya (Direcció Orquestra)

Ha realizat diversos recitals lírics com a solista arreu d’Espanya, França, E.E.U.U, Itàlia i Bulgària i ha col.laborat assiduament en la campanya a favor de la reconstrucció del Liceu “Entre tots l’alçarem”, organitzada per la Federació d’Associacions d’Amics de l’Òpera de Catalunya. Ha participat en les Gales Líriques del Cercle del Liceu. Ha estat convidada a participar dintre del 35È FESTIVAL “SETMANES MUSICALS DE SOFIA”(juny 2004) amb un recital de Música Espanyola patrocinat per l’Ambaixada Espanyola a Sofia (Bulgaria), en el 1er. FESTIVAL ENRIC MORERA (Bcn,2004), en el 7º FESTIVAL DE MÚSICA GUILLEM DE BERGUEDÀ.(agost 2004), en el FESTIVAL DE TARDOR DE RIBERMÚSICA (Bcn, 2006) i el FESTIVAL DE VERANO DE EL ESCORIAL (Madrid, 2016)

Guanyadora del concurs “Mirna Lacambra” (Sabadell-Febrer 2002), cosa que li permet  accedir a l’Escola d’ Òpera de Sabadell i debutar  al Teatre “La Faràndula”  en el paper de Musetta de “LA BOHÈME” de G. Puccini. Guanyadora del “III concurs per a cantants no italians” organitzat per l’Instituto Europeo (Florència, Itàlia) on li és concedit  el paper d’Euridice en l’”ORFEO ED EURIDICE” de Gluck. Finalista als concursos: “Smetana Diakovitx” (Sòfia, Bulgària), JJ.MM. d’Espanya (Toledo), Concurs Internacional “Mario del Mónaco” (Marsala, Sicilia-Italia) i XIIª Marató de Noves Veus (Barcelona).

En el camp operístic ha interpretat ORFEO ED EURIDICE(Euridice) de W. Gluck, NOZZE DI FIGARO (Comtessa) de W.A.Mozart, LA BOHEME (Musetta i Mimí), SUOR ANGELICA (Suor Angelica), LE VILLI (Anna), GIANNI SCHICCHI(Ciesca) e IL TABARRO (Giorgietta) de G. Puccini, NABUCO (Anna), AIDA (Sacerdotessa), LA TRAVIATA (Violetta i Annina), TROVATORE (Ines) i MACBETH (Dama) de G.Verdi, HANSEL & GRETEL–versió catalana- (Hansel) de E. Humperdinck, ELISIR D’AMORE (Adina) de G. Donizetti i NORMA (Clotilde) de V. Bellini i l’espectacle teatral OPERA FOR KIDS (La Diva) de Edu Pericas.

En el camp de la Sarsuela ha interpretat LA CALESERA (Maravillas) de F. Alonso, LA DEL SOTO DEL PARRAL (Catalina) i LA LEYENDA DEL BESO (Amapola) de Soutullo i Vert, EL DUO DE LA AFRICANA (Antonelli) de Manuel F. Caballero, LA CANÇÓ D’AMOR Y GUERRA (Francina) de Martinez Valls.

Com a directora d’orquestra ha dirigit la Filarmònica Nacional de Moldavia en diversos concerts pel seu païs.

Paral.lelament a la seva carrera com a cantant i músic desenvolupa una activitat pedagògica com a professora de cant i interpretació musical i també realitza tasques de rehabilitació vocal a través de la tècnica de cant líric. Ha estat professora de Cant al Conservatori d’Igualada, al Curs Internacional de Sant Cugat i organitzadora del 1er. Curs d’Interpretació d’escena operística de Barcelona (2010). També ha estat mestre especialista de música a Primària al col.legi Jesús Salvador de Sabadell, al Sant Ignasi (Jesuïtes-Sarrià) i a l’Anne Sullivan International School (Pallejà).

Desde l’any 2008 és membre del jurat del Concurs de Cant “Noves Veus” de Premià de Mar i ha estat Vicepresidenta de l’Associació Catalana de Professors de Cant (ACPC).

Ha estat membre fundador, Directora Artística i Musical de L’Atelier de l’Òpera amb el que va dirigir en la seva totalitat (musicalment i escènica) La TRAVIATA de G. Verdi en forma d’òpera-studio i que posteriorment va ser presentada al Festival de Sant Pere Sallavinera (juliol 2012). Ha exercit funcions de maestro sostitutto en la preparació musical de RIGOLETTO de G.Verdi durant la temporada d’estiu del teatre romà de la ciutat italiana de Gubbio (2010).

Actualment és Directora del Studio Opera Company (Centre d’alt perfeccionament d’ensenyaments lírico escènics) www.studiooperacompany.com i gestiona l’espai gastro-artístic EL FORN DE LES ARTS www.elforndelesarts.com

Ha realitzat diversos enregistraments per a la marca discogràfica “Nota a Nota Records”
2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web