Aleksandra Gladysheva

Neix a Txaikovski en una família de músics el 19 de juliol 1994. El 2018 es gradua a GITIS (Acadèmia d’arts teatrals de Moscou), on estudia amb les professores Natalia Pustovaia (artista honorífica de Rússia, solista del Teatre Bolxoi) i Alla Belousova (artista honorífica de Rússia, solista de Teatre d’òpera i ballet de Tatarstan).

El 2022 finalitza els seus estudis de màster a ESMUC amb la mezzo-soprano Mireia Pintó. Durant els seus estudis Aleksandra ha interpretat papers principals en operes de Donizetti Rita, Smetana La Núvia venuda estrenades a El teatre de la Universitat GITIS (Moscou). També ha interpretat el paper de Rosalia (Comtessa) a l’estrena de l’òpera de M.Tariverdiev «El matrimoni de Figarenko» (remake de «Els casaments de Fígaro») a Helikon-opera (Moscou).

El 2021 Aleksandra canta el paper principal (Costanza) a la Bottega d’Opera – I due gobbi – de Marcos Portugal a Gran foyer de Liceu i Teatre de Sarrià. Aquest mateix any participa a l’òpera de Darius Milhaud, “Le pauvre matelot” estrenada a MUHBA Oliva Artés, interpretant el paper de La Femme.

Aleksandra ha estat llorejada en concursos nacionals i internacionals, inculs el Concurs Internacional de Cant Líric Germans Pla. Ciutat de Balaguer» (2021) i el concurs «Grand Art Competition» (2022).

Actualment continua la seva formació a l’Acadèmia International de Cant Líric de Praha, amb la solista del teatre Mariinsky i Metropolitan Marina Shaguch. Aleksandra ha participat en màster classes de Mariella Devia, Josep Bros.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web