Albert Gumí

Com a intèrpret de clarinet o corno di bassetto ha estat guardonat en nombrosos concursos d’àmbit nacional i internacional. Actualment és free lance de prestigiosos conjunts de cambra que van des de la interpretació amb instruments originals del s. XVIII fins a la música d’avantguarda, passant per les músiques del món. Amb ells ha enregistrat una vintena de CD i ha estrenat un gran nombre d’obres. Toca com a solista o en petits grups de cambra a sales com el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori de Santa Cecilia de Roma, el Teatre de la Villette de París, etc…
Com a pedagog és Professor de l’ESMUC en l’assignatura Improvisació en música clàssica i contemporània. Paralelament ha donat master class a nombrosos conservatoris o centres especialitzats de renom (per ex: Universitats d’Indiana, Illinois o Wisconsin als EEUU). Sovint és convidat com a professor de diversos cursos de pedagogia per a mestres de música (Stage “la Caixa”, Universitat Central de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, etc…).
Creador de nombrosos projectes educatius de la Fundació la Caixa (Tallers musicals, Concerts familiars, etc…). Disenya programes pedagògics per nombroses entitats i institucions (per ex: l’Auditori Nacional de Catalunya). A més, sovint és convidat a dirigir orquestres de joves músics o a fer de productor artístic d’enregistraments (com, per exemple, un dels darrers CD de l’OBC dedicat a concerts de Joan Guinjoan i editat per Harmonia Mundi). És compositor de nombroses obres per a orquestra de joves i autor de guies didàctiques i d’una col.lecció de biografies de músics destinada als joves (ed. Mediterrània).
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web