Albert Carbonell

Neix a Barcelona on inicia els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de la mateixa ciutat graduant-se amb les màximes qualificacions (matrícula d’honor de percussió, premi d’honor d’harmonia, fuga, composició i instrumentació). Durant la seva trajectòria artística ha rebut diferents premis, ajuts i beques destacant la beca de l’Associació d’Artistes i Intèrprets (AIE) els anys 1994-95, la beca de la “Fundació Autor/SGAE” (1999) i la de la “Fundació Agustí Pedro i Pons” de la Universitat de Barcelona (2000). Cal destacar el primer premi en el “Concurs Internacional de Composició Musical” de Monserrat (València) amb l’obra “Seqüències” per a clarinet, violí, cello i piano (2001). El primer “Premi Francesc Civil de Composició” de la ciutat de Girona al millor compositor català (2001) i el premi “Bohuslav Martinu” (2004). L’any 2002 es trasllada a la ciutat de Nova York on realitzarà estudis superiors de composició gràcies a una beca Fullbright. A Nova York estudia a la Juilliard School of Music amb Samuel Adler i posteriorment al Mannes College The New School for Music amb els mestres David Loeb (composició), Robert Cuckson (teoria) i Carl Schachter (anàlisi). El 2004 serà nomenat compositor resident del “Institute and Festival for Contemporary Performance”, essent-ne consellers-assessors els compositors Elliott Carter, Pierre Boulez i Mario Davidovsky, amb els qui prendrà un contacte directe, a més del director del programa, el prestigiós pianista contemporani Marc Ponthus.
El seu catàleg d’obres és variat i inclou peces per a instrument solista, música de cambra, orquestra de corda, orquestra simfònica i obres corals, a més de cançons infantils i obres pedagògiques. El seu estil es caracteritza per l’ús del contrapunt, així com també per una marcada preferència per la nova grafia, una gran influència de l’harmonia tradicional ampliada, el gust pels efectes tímbrics i una aproximació a la cançó popular catalana.
En l’actualitat resideix a la ciutat de Nova York on continua ampliant el seu catàleg d’obres realitzant al mateix temps una intensa tasca de dinamització cultural dins l’escena contemporània com a director artístic del “Ibero-American Music Festival of New York.Lloc web: https://www.albertcarbonell.com/

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web