Alba Llorach Roca

Neix a Tarragona l’any 1998. Comença els estudis de violí als 3 anys amb la professora Iwona Burzynska; als 9 anys ingressa al Conservatori de Música de Tarragona, per a estudiar piano amb la professora Maria Rosa Prats. Finalitza el Grau Professional de tots dos instruments, amb Premi d’Honor en Piano, Violí, Música de Cambra i Harmonia. El 2019 obté el Títol Superior de Piano al
Conservatori del Liceu sota la tutela dels pianistes Alba Ventura i Michael Davidov, i amb el suport econòmic de la Beca Joves Promeses de la Fundació Ferrer Salat. Ha guanyat el Premi Extraordinari de Música Clàssica del Conservatori del Liceu en la seva edició 2018-2019. El juny de 2019 finalitza simultàniament els seus estudis universitaris en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Universitat de Barcelona) amb Premi Extraordinari de Grau i Matrícula d’Honor en el Treball Final de Grau. El 2020 obté el Títol de Màster en Música Clàssica al Conservatori del Liceu amb el professor Michael Davidov (amb la beca de la Fundació Conservatori Liceu).

Des de l’any 2019 realitza els seus estudis de Màster per a pianistes solistes a la Universitat Mozarteum de Salzburg, de la mà del reconegut pianista i professor Jacques Rouvier.

Durant la seva trajectòria com a pianista ha obtingut diversos premis: 1r Premi com a violinista i 2n Premi com a pianista en el XV Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida; 1r Premi en la Fase Autonòmica del 12è Concurs Intercentros Melómanos; 2n Premi en el 46è Concurs “Joves Intèrprets de Piano” de Vilafranca del Penedès (categoria B); 5è Premi en el V Concurs Internacional de Piano Rotary “Vila de Xàbia”; 2n Premi dels Premis d’Interpretació “César Uceda” de Leioa (Biscaia), entre d’altres. Com a violinista, ha format part com a titular de la plantilla de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la JONC Alevins.

Com a solista, ha interpretat el Concert n.5 op.73 “Emperador” de L. van Beethoven amb l’Orquestra Simfònica del Conservatori del Liceu, el Concert n.9 “Jeunehomme” de Mozart amb l’Orquestra Simfònica Néos i el Concert n.3 op.50 de Kabalevsky amb l’Orquestra del Conservatori de Tarragona.

La música de cambra és una de les seves prioritats; és pianista del Trio Blanchard, format conjuntament per Paula Sánchez Lahoz com a violoncel·lista i Xabier Gullón Elgarresta com a
clarinetista. El Trio Blanchard ha actuat en diferents sales i cicles d’Espanya, entre els quals el Cicle Martes Musicales de Vitòria o el Festival Fringe de Torroella de Montgrí. Han guanyat el 1r Premi en el XIII Concurs de Música de Cambra Higini Anglès (Categoria Superior).

Ha participat en festivals internacionals com el Kaunas Piano Fest (Lituània), Peter Jablonski Academy (Suècia) o International Music Festival Vila-Seca (Espanya). Ha rebut el consell de grans
pianistes, com ara Andreas Groethuysen, Fali Pavri, Petras Geniusas, Peter Jablonski, Dina Yoffe, Nico de Villiers, Luiz de Moura Castro, Edith Fischer o el mateix Jacques Rouvier. També ha actuat en les sales més reconegudes de Catalunya, com l’Auditori de Barcelona, l’Auditori Pau Casals o l’Auditori del Conservatori del Liceu.
2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web