Recital de Roger Morelló i Bernat Català a La Pedrera

Notícies

El proper diumenge 17 de març a les 18:00 tindrà lloc dins la Temporada Residències Musicals de La Pedrera un recital del violoncel·lista Roger Morelló i del pianista Bernat Català, ambdós socis de l’ACIMC. Roger Morelló, artista resident d’aquesta temporada, interpretarà al costat de Bernat Català obres de Ligeti, Fábregas, Penderecki, Crumb, Brahms i Joan Magrané, compositor resident de les Residències. Les entrades pel concert es poden adquirir en aquest enllaç.

El violoncel·lista Roger Morelló ha estudiat al Conservatori Professional de Música de Vilaseca on ha rebut el Premi d’honor. Ha complementat els seus estudis a Sant Sebastià, on ha cursat el Grau Superior a Musikene, Centre Superior de Música del País Basc i amb el Màster a la Universitat de Música i Dansa de Colònia (Alemanya). Roger ha obtingut nombrosos premis en concursos nacionals i internacionals com: Competició de Música de Cambra de la Universitat de Música de Colònia, Manhattan International Music Competition, The North International Music Competition, International Music Competition Berlin, Concurs de música de cambra de Girona, Concurs del Conservatori de Vila-seca, entre molts d’altre. L’any 2016 va rebre el Premi Rising Stars Grand Prix. Així mateix, ha actuat a països com França, Gran Bretanya, Suècia, Àustria, Alemanya, Països Baixos, Itàlia i Espanya. Ha tingut l’oportunitat de tocar com a solista en importants sales com la Filharmònica de Berlin, l’Auditori Pau Casals i l’Auditori Josep Carreres, entre d’altres, i és col·laborador habitual de la Fundació Yehudi Menuhin.

Bernat Català va iniciar els seus estudis musicals a l’edat de 5 anys amb la professora Candelaria Cabrera. Al 2008 va accedir al Conservatori Municipal de Música de Barcelona (CMMB) per cursar el grau professional amb la professora i catedràtica de piano Mª Jesús Crespo, amb qui estudia actualment a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va entrar amb les màximes qualificacions en les especialitats d’interpretació i composició. Ha estat becat pel CEP (Centre d’estudis Pianístics) i ha rebut classes magistrals de mestres del piano com Alan Weiss i Vladislav Bronevetzky. També ha treballat amb el pianista Albert Attenelle (Càtedra Internacional de Música Emili Pujol de Cervera). Ha rebut nombroses classes i consells d’Alba Ventura i Luiz de Moura Castro (Cursos d’Interpretació i Pedagogia del Piano al Conservatori Liceu). És mereixedor de diversos premis entre els que cal destacar:  1r Premi al Concurs l’Arjau (anys 2004 i 2005), 1r Premi al Concurs Internacional “Ciutat de Berga” (2005) i Premi Especial a la millor interpretació contemporània; 2n Premi en el concurs de l’Escola de Música de Barcelona (2005); 1r Premi Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès (2006) i 2n Premi i Premi Especial “Chopin” (2010); 1r Premi del Concurs del conservatori Isaac Albéniz de Girona (2011), 1r Premi i Premi del Públic al Concurs l’Arjau (2013), 1r Premi del Concurs del Conservatori Isaac Albéniz de Girona (2013), entre d’altres.

 

 

 

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web