Presentats els “Premis Alícia” de l’Acadèmia Catalana de la Música

Notícies / Noticies ACIMC

El passat dijous 13 de setembre en el marc del Mercat de Música Viva de Vic, l’Acadèmia Catalana de la Música va presentar els “Premis Alícia“, uns premis impulsats amb l’objectiu de promocionar la música produïda a Catalunya. Els reconeixements estaran formats per 15 categories entre les quals destaquen el premi a la Trajectòria, a la Innovació o la distinció de projectes socials i educatius fonamentats en la música. Tot i que encara no s’ha anunciat la data definitiva, està previst que els guardons s’entreguin anualment en una gala que se celebrarà al voltant del Dia Mundial de la Música (21 de juny).

El president de l’Acadèmia, Gerard Quintana, ha explicat que els Premis Alícia neixen amb l’objectiu “de posar en valor moltes coses que són invisibles per la societat en l’àmbit de la musica” i ha subratllat que també volen “completar l’espectre amb altres premis que ja existeixen”. El president de l’Acadèmia ha dit que els nous guardons “més que basar-se en la dinàmica del mercat i en la promoció directa de les coses que passen, posaran en valor projectes que incideixen en els objectius comuns del sector, que, al cap i a la fi, són objectius absolutament socials”

Les 15 categories del “Premis Alícia” que els acadèmics hauran de votar són:

1. Trajectòria de persona, projecte o entitat
2. Autoria o composició
3. Interpretació individual o col·lectiva
4. Innovació
5. Talent emergent
6. Projecte social
7. Projecte educatiu
8. Interdisciplinarietat
9. Internacionalització
10. Producció discogràfica o audiovisual
11. Periodisme musical
12. Recerca
13. Directe
14. Mediterranietat
15. Mencions o premis especials a esdeveniments o commemoracions

Els acadèmics i les entitats associades, entre les quals hi ha l’ACIMC i el seu president Lluís Rodríguez Salvà, seran els encarregats de proposar persones, entitats o projectes que, des del seu criteri, donin prestigi o hagin contribuït a donar prestigi a la cultura musical del país. Seran ells també qui escolliran els guanyadors de cada categoria. El Consell Acadèmic actuarà com a Comitè de Garanties per supervisar que les candidatures proposades siguin coherents amb els valors i objectius que promou l’Acadèmia.

El Premis tenen el nom d”Alícia” en homenatge a la gran pianista Alícia de Larrocha. Des de l’ACIMC ens congratulem que s’hagi optat pel nom d’una artista clàssica per uns premis que donaran guardons a músiques de
tots els estils i de tots els àmbits de les professions musicals.

2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web