Petició de col·laboració per a l’Acollida de Persones Refugiades per un projecte musical a Síria

Notícies

Gani Mirzo, músic kurd nascut a la ciutat síria de Al-Qamishli i que viu a Catalunya des de fa 26 anys, va iniciar un projecte solidari per al seu país devastat per la guerra durant molt de temps. En 2014 va editar un disc “Kampo Domíz”, els beneficis del qual es van destinar als camps de refugiats.

Alhora, alguns intel·lectuals d’Al-Qamishli van tenir la iniciativa de crear centres de música per a donar l’oportunitat als infants i als joves de tenir un espai on desenvolupar la seva creativitat i omplir de sentit una part del seu dia a dia tan dur.

A finals de 2017, Gani Mirzo va iniciar una col·laboració amb Músicos Sin Fronteras i la Escuela Municipal de Música Luís Aramburu de Gasteiz creant un banc d’instruments per enviar-los a Síria per donar suport a la formació d’infants i joves. A partir d’aquesta iniciativa, hi va haver una resposta més gran d’altres centres formatius, entitats, particulars i empreses d’Euskadi. Es van reunir uns 300 instruments, equips de so i de megafonia que es van enviar a Al-Qamishli.

Gani Mirzo vol ampliar aquest projecte per tal de poder arribar a més infants i joves. Des del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i des de l’ACIMC, creiem que la iniciativa està carregada d’interès social, cultural i solidari i que té uns objectius que contribuiran a obrir nous horitzons i il·lusions a infants i joves que pateixen les conseqüències d’un conflicte molt dur.

Amb aquest objectiu, des del Comitè i des de l’ACIMC ens adrecem a conservatoris, centres de música, particulars i grups musicals de Catalunya per tal de buscar instruments que puguin enviar-se a Síria, concretament a la regió kurda de Rojava. També es podrien organitzar concerts per a recaptar recursos de cara al transport dels instruments o per contribuir a d’altres iniciatives.

Us agrairiem que feu  extensiva la crida i la difusió d’aquest projecte en el vostre centre, entre els vostres alumnes i mestres, en grups musicals així com en cercles pròxims, per tal de fer donacions d’instruments que potser no s’estan utilitzant actualment i que seran una eina per als infants i els joves d’aquesta regió siriana i que, ben segur, afavoriran la reconstrucció moral del país.

Si esteu interessats en col·laborar en aquest projecte, podeu posar-vos en contacte directament amb Gani Mirzo posant en en còpia al Comité per a l’Acollida de les Persones Refugiades.

2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web