Mesures per a un pla de xoc pel sector musical impulsades per l’Acadèmia Catalana de la Música

Notícies

En l’actual Estat d’Alarma a causa del COVID-19, el sector de la cultura, i especialment de la música, pateix un impacte sense precedents, les conseqüències del qual són encara inabastables, tot i que els seus efectes ja afecten a tots els col·lectius professionals implicats. La paràlisi total de l’activitat ha comportat la suspensió, anul·lació o ajornament a altres dates sense tenir garanties que finalment es puguin dur a terme. De la mateixa manera, les activitats que haurien de celebrar-se en els propers mesos poden veure’s obligades a cancel·lar o ajornar les seves edicions i, a més, fins i tot un cop superada aquesta primera fase, la perspectiva és que mesures com la limitació de persones en concentracions de tota mena aprofundeixin encara més en la crisi del sector musical.

Les 80 sales de concerts catalanes associades a l’ASACC, estimen en 1.500.000€ setmanals les pèrdues d’ingressos I una repercussió directa sobre un col·lectiu de 1.623 treballadors afectats. Per la seva banda, les empreses i professionals que formen part de l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) xifren en 3.200.000€ les pèrdues acumulades fins al moment– amb una estimació que puguin arribar als 18.000.000€ si la situació actual s’allargués fins a finals del mes de juny-, amb un total de 3.476 concerts suspesos 224 treballadors afectats per ERTO’s – un 57% del total de les seves plantilles -.

Només les dades de facturació dels músics associats a  les distintes cooperatives de facturació durant el període març – maig de 2019 ens indica una xifra de pèrdues a l’entorn dels 5 milions d’euros, un import al qual hauríem d’afegir el dels ingressos provinents de les entitats de gestió de drets. En aquest sentit, el sector fonogràfic i editorial musical per exemple, preveu que els drets derivats de la propietat intel·lectual pels usos de la música pateixin una davallada d’entre el 15 i el 30 % respecte a l’any anterior.

Des de l’Acadèmia Catalana de la Música, entitat de la qual l’ACIMC en forma part, demana al conjunt de les administracions tant locals, com autonòmiques i estatals una actuació coordinada per la implementació d’un pla de xoc que contempli les següents mesures:  MESURES PER A UN PLA DE XOC PEL SECTOR MUSICAL

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web