L’ACIMC impulsa la primera edició de “Re-intèrprets”, dedicada al tenor Hipólito Lázaro

Concerts / Notícies / Noticies ACIMC

L’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica presenta “Re-intèrprets”, un projecte d’homenatge a la figura de l’intèrpret. L’autèntic valor del músic és transmetre les idees plasmades pel compositor en les seves obres, tot exercint un fugaç paper en un procés perenne de re-creació. Si el músic no toca, la música no sona i, per tant, no viu, perquè no arriba al públic. I, per fer-ho, ho passa pel seu propi sedàs, a través del seu filtre personal i únic, en un exercici continu que dóna llum a allò que s’amaga a la partitura.

Cada edició del Re-Intèrprets, que es celebrarà anualment, girarà entorn l’univers d’un intèrpret històric català, de contribució tant inqüestionable com, de vegades, poc valorada o reconeguda, fins i tot, oblidada. Es vol, doncs, rememorar la seva rellevància en el món de la música, amb una visió integral de la seva figura.

L’homenatge es vertebrarà al voltant d’un seguit d’activitats:

  • Una audició comentada a càrrec de Miquel Pérez que es celebrarà el dilluns 13 de desembre a les 19.30 h a la Sala de cor de l’ESMUC.
  • Una conferència a càrrec de Miquel Pérez que tindrà lloc el 19 de desembre a les 17.00 h a la Sala dels Atlans del Reial Cercle Artístic
  • Un concert que tindrà lloc també el 19 de desembre a les 19.00 h també a la Sala dels Atlans del Reial Cercle Artístic. En el concert es retrà tribut al repertori de capçalera d’Hipólito Lázaro que serà executat per intèrprets actuals, com a pont d’unió entre el passat i el present. Els intèrprets seran els tenors Josep Fadó (soci de l’ACIMC) i Carlos Cosías, la soprano Núria Vilà i el pianista Josep Buforn.
  • I diverses càpsules audiovisuals sobre el músic que s’estan difonent a través de les xarxes socials.

Amb aquest projecte, des de l’ACIMC volem dignificar del rol de l’intèrpret, tot combinant el foment dels músics d’ara amb el record dels d’abans. En definitiva, volem reivindicar, redescobrir, rememorar, recrear, reviure, re-formular: en una paraula, re-interpretar.

L’entrada a totes les activitats és lliure. Pel concert del 19 de desembre és imprescindible reservar entrada a: acimc@acimc.cat

Podeu visualitzar el cartell de la 1a edició del Re-intèrprets en aquest enllaç.

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web