LA MÚSICA EN VIU INTERPEL·LA LA RESPONSABILITAT DELS AJUNTAMENTS

Notícies

Mantenir els pressupostos municipals de cultura i festes i executar-los tal com estaven previstos per aquest 2020

Els músics, els artistes i tot el seu entorn professional estan passant per una de les crisis econòmiques més catastròfiques de la seva història. Aquest és un sector històricament solidari i disposat a assumir el sacrifici col·lectiu quan la societat ho demana, però en cap cas pot assumir la seva desaparició.

Els Ajuntaments són un dels principals agents culturals al nostre país. Generen en gran mesura l’economia necessària de tot el sector cultural. Ho fan  a través de contractacions, ja sigui per a les festes majors, per a les temporades estables a teatres o auditoris o per als festivals de música municipals.

Com a conseqüència de la crisi del Covid19 molts consistoris incompleixen els acords -signats o  en tràmit de signatura-, ajornant els compromisos al 2021 o, directament, anul·lant-los. Aquesta manera d’actuar, lluny d’assumir el rol que els pertoca com a estructura d’estat imprescindible per a la supervivència dels treballadors de  la Cultura, contribueix a la seva desaparició.

Els Ajuntaments tenen a les seves mans esdevenir un dels pilars per protegir i mantenir el patrimoni cultural del país. Però enlloc d’assumir aquesta responsabilitat, estan contribuint a la seva extinció. Un fet gravíssim i molt irresponsable.

Els diferents sectors professionals de la Cultura demanem que et sumis al manifest a través del web culturaenlluita.cat que proposa:

  • que es mantinguin les partides destinades a cultura i festes dels pressupostos municipals del 2020.
  • que no es resolguin els compromisos adquirits de les actuacions o que aquestes es posposin a una data de l’any en curs (fer-ho per l’any vinent contribueix a la desaparició de tot un sector professional).
  • i que davant de la impossibilitat d’ajornar les actuacions, les administracions públiques assumeixen el seu compromís adquirit, com en molts altres casos, i paguin el preu pactat en concepte d’indemnització.

Ens hi juguem molt. Sense Cultura, no hi ha futur. Sense els seus professionals, tampoc.

La cultura en lluita!

SIGNEN:

ACADÈMIA CATALANA DE LA MÚSICA – ARC (Associació Managers, Promotors i Representants de Catalunya) – CULTURA EN LLUITA – ACIMC (Associació Catalana d’intèrprets de música clàssica) – AMJM (Associació de músics de Jazz i música moderna de Catalunya)– AMT (Associació de músics de Tarragona) – MUSICAT (Associació professional de músics de Catalunya) – SBB (Societat de Blues de Barcelona)

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web