Joan Bagés i Joan Martí-Frasquier plantejaran al públic de Luxemburg si la música té gènere

Concerts / Notícies

EL proper 10 de març, els integrants de Morphosis Duo, Joan Bagés i Joan Martí-Frasquier, soci de l’ACIMC, actuaran al festival Les Concerts du Foyer Européen a Luxemburg. Hi presentaran “THIS IS NOT A FAD!”, un programa de música electroacústica mixta, obres originals de dones compositores per a saxòfon baríton i electrònica, en duo i solo. La proposta busca explorar nous llenguatges musicals sorgits de les múltiples relacions possibles entre el saxo baríton i la musca electroacústic

Dones de renom internacional com la catalana Mercè Capdevila, de qui tocaran la seva A CHILLIDA, per a saxòfon baríton modulat en viu i electrònica en temps real. Completen el programa Olga Neuwirth, Albena Petrovic, Hanna Hartmann, i en aquesta ocasió estrenaran TRIGGER II_b per a saxòfon baríton, electrònica en temps real i tape de l’austriaca Martina Claussen. THIS IS NOT A FAD! Mostra com compositores de diferents generacions tracten i entenen la sonoritat. Amb aquesta proposta, Morphosis Duo va ser seleccionat per actuar als “live showcases” de la 10à edició del Classical:Next, la Fira internacional de música clàssica més important del món, celebrada a Hannover (Alemanya) el maig de 2022.

El treball sonor de Joan Bagés se centra en la música instrumental, la música electroacústica, les instal·lacions sonores i els sistemes musicals interactius. Lluny d’abordar aquestes facetes creatives com a elements independents, el seu treball dibuixa un continu basat en la creació de xarxes entre aquestes disciplines.

Joan Martí-Frasquier ha estrenat més de cinquanta obres de diferents gèneres musicals (com a solista, amb electrònica, en música de cambra, òpera i orquestra) de compositors de tot el món, com Joan Bagés i Rubí, José Luis Campana, Timothy Harenda, Enric Riu i Hans Peter Stubbe Teglbjaerg, entre altres. Una de les meves estrenes més destacades va ser el “Concert per a saxòfon baríton, piano i corda” d’Albena Petrovic-Vratchanska, a la Philharmonie de Luxemburg el juny de 2018.

2024© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web