El violoncel·lista Roger Morelló presenta el nou disc “La veu de Casals” a Barcelona i Vila-Seca.

Concerts / Notícies

El violoncel·lista Roger Morelló, soci de l’ACIMC, acaba de treure un nou disc pel segell IBS Classical titulat “La veu de Casals” amb el què vol rendir homenatge al mestre Pau Casals com l’artista i humanista més rellevant del segle XX a Catalunya. Un home que, a més, ha tingut un paper imprescindible en la internacionalització del nostre país.

La selecció d’obres de l’àlbum vol ser un retrat dels gustos musicals i els autors més rellevants per al mestre, començant per les emblemàtiques suites de Bach, estudis per a violoncel que Casals desenterrà per a convertir-les en peces solístiques de concert o la Suite per a violoncel sol del seu deixeble Gaspar Cassadó. A més, amb Les voix humaines” de Marin Marais juga amb el títol del CD, un projecte que vol donar continuïtat al llegat de Pau Casals amb la inclusió d’obres d’encàrrec a Elisenda Fábregas i Marc Migó en homenatge a la seva figura i a la seva terra.

Els concerts que durà a terme durant el mes de febrer per presentar el disc seran els següents:

Diumenge 19 de febrer: Auditori de Vila-Seca / Obres de J. S. Bach, Marin Marais, Gaspar Cassadó, Elisenda Fábregas i Marc Migó.

Dilluns 20 de febrer: Col·legi Major Penyafort-Montserrat de Barcelona / Obres de J. S. Bach, Marin Marais, Gaspar Cassadó, Elisenda Fábregas i Marc Migó.

I el dimarts 21 de febrer al Teatre Bartrina de Reus interpretarà la Suite núm. 3 en Do major de Bach amb la presentació de Joan Magrané.

El novembre passat, el programa “Tots els matins del món” de Catalunya Música va entrevistar a Roger Morelló. Podeu recuperar l’entrevista en el següent enllaç:“Quan escoltem música connectem amb les emocions, i això ens fa lliures”

 

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web