El pianista Àlex Alguacil interpreta Liszt, Rachmaninov i Prokofiev al Conservatori del Liceu

Notícies

El proper 25 d’abril a les 20:00 h tindrà lloc a l’auditori del Conservatori del Liceu de Barcelona, dins del Cicle Liceu Cambra, un recital del pianista Àlex Alguacil, soci de l’ACIMC. El recital que porta per títol “El mestratge del Piano, de les aules a l’escenari” estarà integrat per obres de Liszt, Rachmaninov i Prokofiev. Les entrades es poden adquirir a través del web de la Fundació Conservatori Liceu entitat organitzadora del Cicle.

Àlex Alguacil, després d’estudiar al Conservatori Municipal de Barcelona, perfeccionà la seva formació a la Manhattan School of Music de Nova York, i més endavant de manera privada amb Alicia de Larrocha, amb qui aprofundiria en el repertori de música espanyola. Des de llavors ha actuat àmpliament pels Estats Units, a sales reconegudes com el Carnegie Hall o el Merkin Hall del Lincoln Center de Nova York, i amb orquestres com la Bergen Philharmonic Orchestra o la Vancouver Symphony Orchestra. Precisament, en el seu debut al Carnegie Hall va ser definit per la crítica americana com un “artista expressiu, de musicalitat innata i gran maduresa” (New York Concert Review). La seva trajectòria internacional també l’ha portat a alguns dels escenaris més importants d’Europa i Japó, i al nostre país és convidat regularment a actuar com a solista i en recital a alguns dels festivals més importants, entre els quals destaquen el de Torroella de Montgrí, l’Otoño Musical Soriano, el Festival Internacional de Cambrils o l’Estío Musical Burgalés.

La crítica nacional l’ha definit com “pianista brillant” (El País) i com “músic intel·ligent, amb fusta de qualitat” (La Vanguardia), i ha col·laborat amb orquestres com la l’Orquesta Sinfónica de Castilla y León o l’Orquestra Simfònica del Vallès, amb la que debutà al Palau de la Música Catalana el 2003. Entre els seus treballs discogràfics destaca The Complete Piano Works of Salvador Brotons, enregistrat a Nova York i editat per Columna Música, que ha estat rebut per la crítica especialitzada com “un veritable descobriment per aquells qui estimin la música plena d’esperit i veritat” – Andrés Ruiz Tarazona.

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web