Aprovat per unanimitat l’Estat de l’artista

Notícies

El Congrés dels Diputats va aprovar per unanimitat ahir, dijous 6 de setmebre, l’informe de la subcomissió per a l’elaboració d’un Estatut de l’Artista, un document marc amb 75 propostes que donen solució a assumptes reclamats pel sector cultural, i entre elles moltes de les que donen una solució a molts dels problemes que els músics hem tingut tota la vida.

L’ACIMC ha estat des de fa 11 anys treballant intensament en conjunció amb altres entitats d’intèrprets per fer-ho possible. Avui el nostre sector ha guanyat en dignitat. És un gran pas endavant que amb tota seguretat millorarà les condicions laborals i jurídiques de la nostra professió i des de l’ACIMC ens sentim molt orgullosos de tot el treball dut a terme per que aquest Estatut veig la llum.

L’Estatut de l’Artista és una reclamació històrica del sector artístic i cultural que es basa en l’establiment d’un marc legal que asseguri les condicions necessàries per al desenvolupament de la seva activitat. Recull aspectes com el del currículum formatiu, la contractació, la tributació i la propietat intel·lectual, entre d’altres temes vinculats a l’àmbit professional de la cultura i de les arts.

Entre les nombroses millores que contempla aquest nou Estat de l’artista hi ha:

  • La rebaixa de l’IVA DEL 21 AL 10%
  • La compatibilitat de la jubilació amb el cobrament de drets d’autor.
  • Adaptar la llei que regula l’IRPF perquè els artistes i creadors es puguin acollir a l’exempció del 30%
  • Una solució a la intermitència dels autònoms en relació també amb l’IRPF

Ara falta, però, que se’n desplegui la reglamentació, que implicarà la modificació de tres lleis: la de l’IRPF, la d’autònoms i la d’enjudiciament civil. Esperem que tot es desenvolupi amb celeritat i que el sector es pugui beneficiar ben aviat de totes aquestes millores.

 

 

 

2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web