Actua Cultura 2%

Notícies

Des de l’ACIMC us convidem a sumar-vos a la concentració convocada per la plataforma Actua Cultura 2% pel dilluns 9 de març a les 16 h a la plaça del Rei per demanar un canvi de paradigma en el tractament de la cultura. L’objectiu principal d’aquesta convocatòria és visibilitzar el malestar del sector per la manca de reconeixement cap a la cultura i demanar un increment del pressupost de la Generalitat de fins al 2%.

Actualment, el pressupost del Departament de Cultura és de 240milios d’euros € representa el 0’65 % del pressupost total de la Generalitat. Aquests percentatges es troben molt lluny d’altres països europeus com per exemple França, on el pressupost per cultura representa el 2’5 % o Portugal on arriba fins al 1’8 %. Si ens fixem en la despesa per habitant, Catalunya tampoc hi surt gaire ben parada. La despesa en cultura anual de la Generalitat és de 30 euros per habitant, a molta distància de Portugal o França on es destinen 158 i 476 € per habitant respectivament.

La davallada en un 50% del pressupost de cultura de la Generalitat des de 2009 fins ara ha suposat la desaparició de línies d’ajut a la creació, a la producció i a la promoció cultural.

Podeu seguir tota la informació a través del twitter @ActuaCultura i els hashtags #CridaCultura o #ActuaCultura.

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web