Proclamats els guanyadors del Premi AIE del concurs d’interpretació de música clàssica impulsACIMC

Noticies ACIMC

L’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) ha proclamat els guanyadors de la primera edició del concurs de nous professionals de la interpretació de la música clàssica impulsACIMC. El jurat format pel director d’orquestra Alfons Reverté, el pianista Emili Brugalla i la violoncel·lista Erica Wise, ha decidit atorgar el Premi AIE ex aequo al clarinetista de Terrassa Bernat Buzzi i al violinista de Riudarenes Miquel Muñiz, valorant molt positivament ambdues candidatures per la seva alta qualitat artística i interpretativa.

L’ACIMC premiarà ambdós intèrprets amb 1.000 € en metàl·lic i una gira de concerts per diversos cicles i festivals de música clàssica catalans durant la temporada 2022-2023.

 

SOBRE BERNAT BUZZI

Va néixer a Terrassa l’any 1999. Als 7 anys va començar a estudiar clarinet al Conservatori de Terrassa amb la professora Rosa Caparrós, on es va graduar rebent el Premi d’Honor en música de cambra i clarinet. L’any 2017 va iniciar els estudis a la Fundació Conservatori Liceu a Barcelona sota el mestratge d’Isaac Rodríguez, on es va graduar l’any 2021 rebent el Premi Extraordinari d’Interpretació. Durant aquests darrers quatre anys ha tingut l’oportunitat de participar en classes magistrals amb prestigiosos clarinetistes com Martin Fröst, Phillippe Berrod, Olivier Patey, Vicent Alberola i Charles Neidich, entre d’altres. Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i actualment és membre de la borsa d’instrumentistes de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE). El setembre de 2020 va ser seleccionat per a formar part de l’acadèmia de la reconeguda Mahler Chamber Orchestra. En el camp de la música de cambra, durant el curs acadèmic 2020-2021 ha rebut premis del Concurs Cambra Romànica d’Andorra i del Concurs Internacional de Música de les Corts de Barcelona. L’abril de 2021 va ser seleccionat per a participar en el Concurs Internacional de clarinet Crusell Competition a Finlàndia. Durant l’any acadèmic 2021-2022 debutarà com a solista acompanyat de l’Orquestra del Conservatori del Liceu. Recentment, ha rebut una beca per cursar el màster al Conservatori del Liceu i alhora seguirà els seus estudis de Màster al Conservatori de La Haia (Països Baixos) sota el mestratge del prestigiós clarinetista Olivier Patey.

 

SOBRE MIQUEL MUÑIZ

En Miquel Muñiz va ser el guanyador del 96è concurs de Joventuts Musicals d’Espanya amb només 18 anys, essent el concursant més jove de la convocatòria i el primer violí guanyador després de deu anys. Així mateix, obté la medalla de plata al concurs El Primer Palau 2020 on el jurat en destaca l’aplom i la seguretat demostrats, la qualitat del seu so i l’entusiasme interpretatiu, que mostren un talent indubtable i amb una projecció de futur indiscutible”. Violinista calongí nascut el 2001, comença a estudiar piano amb la seva mare Monti Galdon i violí a l’Escola de Música Adrià Sardó de Calonge. Amb 16 anys comença els estudis de grau superior al Conservatori Superior de Música del Liceu i es gradua el juny de 2021 sota el mestratge de Corrado Bolsi, becat durant els quatre cursos per la Fundació Ferrer-Salat. Actualment, realitza els estudis de màster amb Svetlana Makarova i Pavel Vernikov a l’Alta Escola de Música de Lausana (Suïssa), becat per la Fundació La Caixa. Ha estat guardonat amb més de vint premis nacionals i internacionals. Destaquen els primers premis al VI Odin International Music Competition, al XVIII Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva, al I Concurso Nacional Álvaro Pareja (Iniesta, Cuenca), al XVII i XVIII Concurs Instrumental Sant Anastasi de Lleida, al IV Concurs de violí de Barcelona; i al Concurs Forum Musikae. Cal destacar també el segon premi al Chopin Society International Music Competition (Malàisia) i els tercers premis a l’Eduard Grach International Violin Competition (Moscou), al Grumiaux International Violin Competition (Brusel·les) i a l’Ysaÿe International Violin Competition (Lieja). En música de cambra obté el primer premi al I Ceren Necipoglu International Chamber Music Competition amb el Trio Granados (Istambul) i el segon premi al XV Concurs Internacional Mirabent i Magrans amb el Quartet Toldrà (Sitges). Ha actuat en sales de concert d’arreu d’Europa com el Chamber Music Hall de la Berliner Philharmonie, el Teatre La Fenice de Venècia, el Palau de la Música Catalana o l’Auditori Cemal Resit Rey d’Istambul, i en diferents festivals d’Alemanya, Andorra, Àustria, Emirats Àrabs, Espanya, Itàlia, Portugal, Romania, Rússia, Sèrbia, Suïssa i Turquia.

 

SOBRE EL CICLE I CONCURS IMPULS ACIMC

ImpulsACIMC és un cicle de concerts i concurs adreçat a instrumentistes solistes, amb l’objectiu d’oferir una nova plataforma pels joves intèrprets que s’inicien en el món professional de la música clàssica. La seva primera edició l’han conformat cinc concerts que realitzats entre els mesos de març i abril de 2022 a la seu de l’AIE Sociedad de Intérpretes y Ejecutantes (Plaça Ibèria, 4 de Barcelona). El cicle ImpulsACIMC està dirigit a recent graduats: músics que hagin finalitzat el Grau Superior en interpretació durant els dos anys acadèmics previs a la presentació de la sol·licitud o durant un any en el cas dels estudis de Màster. La convocatòria és oberta a persones nascudes a Catalunya o aquelles nascudes fora de Catalunya que hagin obtingut la titulació esmentada en un centre superior de música de Catalunya. Una comissió designada per l’ocasió va avaluar les sol·licituds presentades i en va fer una selecció tenint en compte la qualitat interpretativa i l’interès artístic del programa proposat, valorant positivament la inclusió d’obres de dones compositores i exigint la selecció d’almenys una obra amb drets d’autoria vigents. D’entre totes les actuacions del cicle, el jurat designat per l’ACIMC ha atorgat el Premi AIE a la millor o millors candidatures. ImpulsACIMC és una proposta que compta amb el suport de la Sociedad Española de Autores y Editores SGAE i de AIE Sociedad de Intérpretes y Ejecutantes, a més de la col·laboració dels centres de formació musical del Conservatori del Liceu i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), i de la Coral Sant Medir, el Secretariat d’Entitats i Sants 3 Ràdio.

 

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web