Accions realitzades per l’ACIMC durant el 2017

Informació útil / Noticies ACIMC

L’Associació Catalana d’Intèrprets de Música Clàssica com a entitat sindical treballa intensament i amb fermesa en la defensa i millora de les condicions dels intèrprets i docents de Catalunya. Durant el 2017 l’ACIMC va dur a terme les següents accions:

IMPULS DE L’ACADÈMIA CATALANA DE LA MÚSICA

L’ACIMC ha tingut un paper fonamental en la fundació de l’Acadèmia Catalana de la Música impulsant la seva creació i formant part de la Junta Constituent que ha posat les seves bases actuals (estatuts, reglament intern, organigrama, argumentari i feina d’aglutinació de les entitats del sector).

El president de l’ACIMC, Lluís Rodríguez Salvà, forma part de l’actual Junta directiva de l’Acadèmia Catalana de la Música. L’Associació també forma part del Consell d’Entitats de l’Acadèmia i està actualment representada pel nostre vicepresident Daniel Blanch.

L’Acadèmia Catalana de la Música esdevé a partir d’aquest 2018 l’interlocutor principal amb les institucions i administracions públiques per incidir de manera activa en les polítiques laborals, socials i culturals que afecten el sector de la música, els seus treballadors i practicants.

DESENVOLUPAMENT DEL PLA INTEGRAL DE LA MÚSICA

L’ACIMC forma part de la Taula d’Impuls del Pla Integral de la Música i està present en les comissions següents:

  • Estructuració: s’està fent feina en favor dels drets laborals, jurídics i fiscals dels intèrprets, en la recopilació de dades fiables del sector, en fer un estudi de la situació real de l’activitat musical, i en demanar transparència a les entitats de gestió de drets de la propietat intel·lectual.
  • Docència: es treballa en afavorir projectes amb finalitat social, la millora de l’ensenyament musical a l’educació general, la formació del professorat, l’assignació de beques específiques per a música i la inclusió en el marc dels estudis reglats de professions associades a la música (mànagers, tècnics, productors…)
  • Ajuts: s’ha aconseguit que es destini un pressupost específic a música (no ficada dintre del de cultura en general) i es treballa en la presència d’especialistes en la concessió d’ajuts i la presència d’artistes catalans en la programació dels grans equipaments, la professionalització de cors i bandes de música, i la descentralització de l’oferta musical.

DIFUSIÓ

A través de les xarxes socials (Facebook i blog de l’entitat) l’ACIMC ha informat de les novetats musicals, incloent notícies del sector i de l’entitat, a més de contenir també informació sobre concerts, cursos, convocatòries, classes magistrals, entitats promotores de concerts, ofertes de feina a escoles i conservatoris etc… A part s’han publicat cartes de denúncia que han exposat públicament certes problemàtiques del sector musical.

En ocasió del 25è aniversari de l’ACIMC la Revista Musical Catalana va publicar un article dedicat a l’entitat, fent un repàs dels 25 anys d’activitat i donant a conèixer les principals accions que l’Associació vol dur a terme en un futur.

AVANTATGES PER ALS SOCIS

Els socis de l’ACIMC han continuat gaudint d’un servei gratuït de consultes tant telefòniques com presencials amb l’assessoria jurídic-laboral Blasco & Sellarés, que compta amb un llarg recorregut i un profund coneixement de les arts escèniques i de les necessitats dels seus professionals.

L’Associació ha ofert als socis una sèries de descomptes en concerts i centres de salut. Tots els socis poden gaudir d’aquests descomptes utilitzant el seu carnet de soci.

L’ACIMC ha mantingut l’acord amb Musicat perquè tots els socis de l’ACIMC puguin fer ús dels seus serveis de facturació sense la necessitat de pagar la seva quota anual.

AUDITORI/OBC

L’ACIMC va denunciar certes pràctiques anòmales per part d’aquestes institucions. S’ha aconseguit la realització d’oposicions per a les places de músics de l’OBC segons els estàndards internacionals, i no opaques com fins ara, el que ja s’ha posat en marxa aquest 2017. S’ha denunciat la contractació d’estudiants i l’alt nombre de músics a bolo. Es treballa en la creació d’una borsa de treball oberta i transparent. S’ha aconseguit la cessió d’espais de l’Auditori de forma gratuïta a l’ESMUC, per a realitzar activitats amb els alumnes del centre.

PEDRELLIANES

El 26 d’octubre va tenir lloc la celebració d’una jornada de debat en commemoració del 100 aniversari de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya. Al llarg d’aquesta jornada van tenir tres taules rodones i un col·loqui en que van participar els agents implicats en la creació, docència, interpretació, investigació, crítica i edició musical. En la taula dedicada a Compositors i Intèrprets hi va participar el vicepresident de l’ACIMC. Fou una jornada molt constructiva en la que es va informar de la necessitat de treballar conjuntament entre tots els agents del sector de la clàssica per canviar certes polítiques culturals.

DINAMITZACIÓ DE FABRA & COATS

L’Associació forma part del Consell de Música de Fabra & Coats, que pretén redefinir l’ús de l’espai i la seva dinamització musical.

2022© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web