Recital del pianista Jordi L. Jové a Igualada

Concerts

El pianista barceloní resident a Estònia Jordi L. Jové, soci de l’ACIMC, interpretarà a Igualada (Afinpiano, c/ Florenci Valls, 102) un programa de piano sol amb obres de compositors alemanys i estonians. Perfeccionant-se actualment a Tallinn amb els mestres Age Juurikas i Peep Lassman, el pianista oferirà obres de la seva geografía com Kellad (“Les campanes”) de Heino Eller, una de les peces estonianes més conegudes i profundes, però també grans obres del cànon clàssic alemany. La penúltima i molt personal sonata de Ludwig van Beethoven, la Sonata núm. 31 en La bemoll Major op. 110 i les colossals i joials Variacions i fuga sobre un tema de Haendel op. 24 de Johannes Brahms, constituirán el cos central del programa que es caracteritza pel contrapunt i la fuga presents a les dues obres. El concert és a taquilla inversa amb aforament reduït a la sala Dimitrov, Afinpiano, el divendres 27 de gener, 20:30h.

Jordi López Jové (Barcelona, 1998) va estudiar piano amb Vladislav Bronevetzky a l’Escola Superior de Música de Catalunya i actualment es perfecciona amb Age Juurikas i Peep Lassmann a l’Estonian National Academy of Music and Theatre. Ha participat en les masterclass de pianistes com Alexander Kobrin, Eteri Andjaparidze, Erik Tawaststjerna i Irina Zahharenkova.

Ha actuat per Catalunya (Auditori Eduard Toldrà, Auditori de Barcelona, Museu d’Art Contemporani de Barcelona, Monestir de Sant Pere de Camprodón) Alemanya, Suecia i Estònia. També ha estat premiat al Concurs Isáac Albéniz, concurs de Premis d’Honor del Conservatori de Barcelona i becat per la Associació Franz Schubert pel curs del Lied amb el mestre Wolfram Rieger.

Jordi L. Jové és un àvid intèrpret de música de cambra, amant del Lied, explorador de la música contemporània i nova creació i investigador en teclats històrics. L’han instruït en el seu camí el Quartet Casals, Kennedy Moretti, Marrit Gerretz Traksman, Alan Branch, Francisco Poyato, Josep Surinyac, Ernest Martínez Izquierdo, Óscar Candendo i Lembit Orgse.

Més informació: www.jordilopezjove.cat

 

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web