“Camí de cançons”, un homenatge a Joan Tomàs

Concerts / Descomptes

El divendres 26 de març a les 18.30 h, tindrà lloc el concert-conferència “Camí de cançons”, en homenatge al músic i compositor Joan Tomàs, a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès, dins el 10è cicle de concerts “Els teus clàssics”. Amb aquest acte, l’Associació Joan Manén es suma a la commemoració de l’Any Joan Tomàs, en el 125è aniversari del naixement d’aquest músic.

Els intèrprets seran la soprano Mireia Tarragó i la pianista Anna Crexells, amb la participació de la conferenciant Liliana Tomàs, comissària de l’Any Joan Tomàs.

En l’accés al recinte i durant el concert, es compliran totes les mesures de prevenció contra la COVID19, mantenint-se distància de seguretat entre butaques, motiu pel qual l’aforament es trobarà restringit a 80 localitats.

Les entrades (20 euros) s’han de reservar enviant un correu a comunicacio@joanmanen.cat.

Els socis de l’ACIMC disposen d’un 50% de descompte sobre el preu de l’entrada, 10 euros. Per a adquir les entrades amb descompte també és imprescindibiles reservar-les a comunicacio@joanmanen.cat

Joan Tomàs i Parés realitzà una important tasca de recerca de cançons, danses i músiques instrumentals populars catalanes; recollí més de deu mil melodies per l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. Va escriure un centenar de composicions pròpies i unes cent-trenta harmonitzacions de cançons populars. La seva aportació al patrimoni cultural a través de l’estudi, la investigació i el seu mestratge – en classes, escrits, conferències i concerts – és insubstituïble. Deixeble, amic i company de Lluís Millet, Joan Llongueres i Francesc Pujol, fou sotsdirector durant 20 anys, juntament amb Josep Jordi Llongueres, de l’Orfeó Català, quan Lluís Maria Millet n’era el director. Fou un gran impulsor del moviment coral català i de la renovació pedagògica musical i rítmica.

Aquest any l’Associació Joan Manén commemora els 125 anys del seu naixement amb una conferència i un recital en el que es rememorarà el “camí de cançons” que van fer Tomàs i els seus companys de recerca de l’Obra del Cançoner.

2023© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web