Carlota Ruiz Gabarre

Nascuda a Barcelona el 1974, va realitzar estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Barcelona en piano sota la direcció de Carme Vilà obtenint els títols  Superior de Piano (1999) i Superior de Solfeig, teoría de la música, transposició i acompanyament.
En 1999 és seleccionada per un comitè internacional per estudiar amb Georgy Sandor (The Juilliard School) en el marc dels “Cursos de verano” organitzats per la Escuela Superior de Música Reina Sofía a Santander.
Aquest mateix any es trasllada a Madrid on segueix estudis per a post graduats en estètica, història de la música i pedagogia a l’Universitat d´Alcalà de Henares (Madrid), alhora que realitza estudis de perfeccionament pianístic amb Galina Eguiazarova.

El 1999 obté una plaça per oposició al cos de Professors de Música i Arts Escèniques.
L´any 2003 es matricula a la prestigiosa Academia Marshall de Barcelona per a  perfeccionar la seva tècnica i aprofundir en el repertori de música espanyola. La instrucció  sota la direcció d’Alicia de Larrocha  incorpora noves  facetes sonores al seu pianisme, incorporant  nous registres sonors a la seva  paleta de so.
En aquesta mateixa època rep també consells d´altres pianistes com Carmen Bravo (sobre la música de Frederic Mompou), Jan Wjn (Amsterdam Conservatory) i Bernard Wetz (Hochshule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main).
Ha actuat com a solista i en diverses formacions cambrístiques  i orquestrals a diverses ciutats de’Espanya, Italia i Noruega i és convidada amb regularitat en diversos Festivals Internacionals de Música (Pianello Val Tidone, Festival Grieg Oslo…etc).
Ha enregistrat  pel  seguell  “La Mà de Guido” obres de Bach,  Liszt i Rachmaninov, i ha col.laborat en diversos enregistraments per TVE, Catalunya Ràdio o Radio Nacional de Espanya. Ha actuat en sales com la Biblioteca Nacional de Catalunya, Reial Academia de les Arts de Sant Jordi, sala SGAE, Museu Europeu d’Art Modern de Barcelona, Auditori Eduard Toldra, etc….
També treballa en la composició d’ obres per mitjans audiovisuals i és artista de Guest Music Barcelona.
2019© ACIMC - Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica
Avís Legal | Política de cookies | Lluisa Cobos disseny identitat | Gir.cat Disseny i desenvolupament web